Ομολογία φόβου από την Τουρκία: ”Γιατί οι Έλληνες κάνουν ασκήσεις;-Κάτι ετοιμάζουν”



Ο ”πατέρας” της περίφημης ”Γαλάζιας Πατρίδας”, του ψεύτικου τουρκικού αφηγήματος δηλαδή, ο Cihat Yaycı δήλωσε ότι ”η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία επικίνδυνη αποστολή και ότι κινδυνεύει το δόγμα τους.

Ο Yaycı είπε, «Όταν τα χωρικά ύδατα πάνε από 6 μίλια σε 7 μίλια, το 13 τοις εκατό της Γαλάζιας Πατρίδας μας στη Θάλασσα των Νησιών γίνονται χωρικά ύδατα της Ελλάδας».

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

”Ενώ συνεχίζονταν οι αντιδράσεις για τη συγκέντρωση στρατιωτών από την Ελλάδα στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, ο Cihat Yaycı έκανε δηλώσεις για το θέμα στο πρόγραμμα Mid-Day του TV100.

Το δημοσίευμα:


Η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια εκστρατεία κατά της Τουρκίας υπό το πρόσχημα μιας άσκησης. Λέγοντας ότι η Ελλάδα προετοιμάζει μια εκστρατεία κατά της Τουρκίας, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είπε: «Στέλνετε στρατιωτικό υλικό σε νησιά με το πρόσχημα μιας άσκησης, κλασσική περίπτωση για να μας αποσπάσετε την προσοχή.”

Ανακοινώνοντας ότι το 13 τοις εκατό της Γαλάζιας Πατρίδας θα χαθεί εάν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από 6 μίλια σε 7 μίλια, ο Cihat Yayci έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

”Όταν τα χωρικά ύδατα πάνε από 6 μίλια σε 7 μίλια, το 13 τοις εκατό της Γαλάζιας Πατρίδας μας στη Θάλασσα των Νησιών, δηλαδή στις περιοχές όπου οι ψαράδες μας μπορούν να ψαρέψουν, στις περιοχές όπου υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπου τα αεροπλάνα και τα πλοία μας κάνουν ασκήσεις, τότε θα χάσουμε το 13 τοις εκατό της πατρίδας μας.”