Συρίγος: Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο με ΤουρκίαΔείτε αναλυτικά τι είπε για την Τουρκία (και όχι μόνο) στο κανάλι της ιστοσελίδας «Ναυτεμπορική» ο Άγγελος Συρίγος

Ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στην εντεινόμενη επιθετικότητα που δείχνει η Τουρκία, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο κανάλι της ιστοσελίδας «Ναυτεμπορική».

Ως καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, έχει λόγο κι άποψη για τα Ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας στο περιθώριο της 86ης ΔΕΘ για το ζήτημα, ο Άγγελος Συρίγος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

loading...
Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για περαιτέρω ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ για επεισόδιο εν γένει με την Τουρκία. Τώρα, θα είναι στην Κύπρο, θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, θα είναι στο Αιγαίο; Είναι σαφές ότι στη φάση που βρίσκεται ο Ερντογάν είναι κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο λόγω της κατάστασης της οικονομίας και προσπαθεί να περάσει στο εσωτερικό της Τουρκίας ένα αφήγημα ‘επανερχόμαστε ως αυτοκρατορία στα πράγματα, ξαναγυρίζουμε, ανακτούμε το παλιό μας μεγαλείο’.

Ο μέσος Τούρκος βλέπει το νόμισμά του να έχει εκμηδενιστεί. Για να το καταλάβει ο καθένας, εκείνο που αγόραζες πρώτα με μία τουρκική λίρα, τώρα θέλεις 10 τουρκικές λίρες! Μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί. Ο κόσμος είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση. Αυτό οδηγεί τον Ερντογάν σε ακραίες σκέψεις».

Παράλληλα, ο Άγγελος Συρίγος υπενθύμισε τη συγκυρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μία ατυχής σύμπτωση», χαρακτήρισε τη «μαύρη» αυτή επέτειο με την παρούσα κατάσταση ο υφυπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για «ούτως ή άλλως ρητορικά δύσκολο τον συγκεκριμένο μήνα».

Επίσης, ο Άγγελος Συρίγος θεωρεί ότι η οικονομία παραμένει η «Αχίλλειος πτέρνα» της γειτονικής χώρας.

Δείτε αναλυτικά τι λέει για την Τουρκία και όχι μόνο


loading...