”Ρουκέτα” Γερμανών: ”Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας με θέατρο μαχών το Αιγαίο”Για έναν πιθανό πόλεμο Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο με το φυτίλι να ανάβει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει η Zeit. Η γερμανική εφημερίδα παραπέμπει στην πρόσφατη εμφάνιση του «Σουλτάνου» με κόκκινη φόρμα στη Σαμψούντα ενώπιον οπαδών του που ζητωκραύγαζαν.

Ο Γερμανός αρθρογράφος της Zeit, Μίχαελ Τούμαν, εκτιμά ότι ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας, ενώ τον αποκαλεί «βρόμικο». Στη συνέχεια αναφέρεται στις πρόσφατες απειλές του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, όταν εμφανίστηκε με κόκκινη φόρμα στη Σαμψούντα μπροστά σε πλήθος που τον αποθέωνε, ακούγοντάς τον λέει: «Εσύ, Έλληνα, για κοίτα την Ιστορία. Κοίτα πίσω στην Ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη»…

loading...
Το γερμανικό δημοσίευμα – που αναπαράγει η Deutsche Welle – επισημαίνει πως «στο Αιγαίο, τουρκικά αεροσκάφη εισβάλλουν σχεδόν καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο. Θα μπορούσε να γίνει η σκηνή ενός άλλου ευρωπαϊκού πολέμου».