Τούρκοι: Νέα Ουκρανία βλέπει η Ελλάδα με την ΤουρκίαΤούρκοι: Νέα Ουκρανία βλέπει η Ελλάδα με την Τουρκία, σημειώνουν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες για την επιστολή Δένδια από το Politico.

«Σύμφωνα με τα νέα της ιστοσελίδας Politico, στην τελευταία επιστολή που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υποστηρίχθηκε ότι η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο μιας “νέας Ουκρανίας” εάν δεν σταματήσει η επιθετική ρητορική της Τουρκίας προς την Ελλάδα», γράφει το τουρκικό haberler.com.

«Περιγράφοντας τα λόγια του Ερντογάν ως “απαράδεκτη απειλή για τον ελληνικό λαό”, η Ελλάδα ζήτησε από τους διεθνείς θεσμούς να καταδικάσουν άμεσα την Τουρκία», σημειώνεται.

«Ο Έλληνας υπουργός Δένδιας στην επιστολή του αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Τουρκία και ανέφερε ότι πιστεύουν ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι τα λόγια του Ερντογάν στρέφονται προς την εσωτερική πολιτική προεκλογικά», αναφέρεται από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με την επιστολή, η στάση της Τουρκίας είναι «ένας παράγοντας που αποσταθεροποιεί την ενότητα και τη συνοχή του ΝΑΤΟ και αποδυναμώνει τη νότια πλευρά της Ένωσης σε περιόδους κρίσης».