Αιγαίο - «Σπίθες» θερμού επεισοδίου: «Αναβαθμίζει» τις παραβιάσεις η Άγκυρα με οπλισμένα μαχητικάΟπλισμένα μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σε ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε τη Δευτέρα η Τουρκία, καθώς οπλισμένα μαχητικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από περιοχές του Αιγαίου.

loading...
Πιο συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός των δύο F-16 (οπλισμένα), ένα drone UAV και δύο κατασκοπευτικά CN-235 παραβίασαν σε 51 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο, σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Όπως σημειώνουν σήμερα γερμανικά ΜΜΕ, η κατάσταση στο Αιγαίο μπορεί να αποβεί μοιραία με τις «σπίθες» της «ανάφλεξης» εφόσον προκύψουν να μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Οι τεταμένες σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, η κλιμάκωση της έντασης ανησυχεί ιδιαίτερα το Βερολίνο και ο γερμανικός τύπος φιλοξενεί τακτικά ρεπορτάζ.

Σε δημοσίευμα της Tageszeitung με τίτλο: «Αντιπαράθεση στο Αιγαίο: Επικίνδυνη θεατρική βροντή» του ανταποκριτή της στην Τουρκία, σημειώνεται ότι «η ελληνο-τουρκική διένεξη στο Αιγαίο είναι παλιά. Η σημερινή κλιμάκωση έχει κυρίως προεκλογικά κίνητρα, είναι όμως άκρως επικίνδυνη».