Φρεγάτες: Μήπως να σκεφτούμε κι εμείς αυτό το ενδεχόμενο για τις ΜΕΚΟ;Μήπως να το σκεφτούμε για τις φρεγάτες, την ώρα που η Ισπανία επιλέγει τους NSM της Kongsberg ως αντικαταστάτη των γηρασμένων αντιπλοίων του Harpoon;

Φρεγάτες: Μήπως να το σκεφτούμε κι εμείς, την ώρα που η Ισπανία επιλέγει τους Naval Strike Missile (Kongsberg NSM) ως αντικαταστάτη των γηρασμένων αντιπλοίων του Harpoon.

Το ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό (Armada Española) επιβεβαίωσε στο Naval News ότι επέλεξε τους Naval Strike Missile (NSM) της Kongsberg ως αντικαταστάτη των Harpoon.

Σε επαφή με το Naval News, το Ισπανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε την επιλογή του νορβηγικού αντιπλοϊκού πυραύλου που σχεδιάστηκε από την Kongsberg Defense and Aerospace.

Φρεγάτες: Μήπως να το σκεφτούμε κι εμείς για τις ΜΕΚΟ;
Το Τμήμα Επικοινωνίας του Ισπανικού Ναυτικού πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν «διάφορες πτυχές, όπως οι επιχειρησιακές δυνατότητες, η επιβίωση, η συντήρηση κ.λπ.»

Η Ισπανία γίνεται έτσι ο 9ος πελάτης του Naval Strike Missile, μετά το Π.Ν. της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Μαλαισίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρουμανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας.

Οι NSM μπορούν να εκτοξευτούν από διάφορες πλατφόρμες ενάντια σε στόχους στη θάλασσα και τη στεριά.

Είναι πύραυλος κατά πλοίων πέμπτης γενιάς, με εμβέλεια άνω των 100 ναυτικών μιλίων (185 χλμ.).