«Σαρώνουν» τα Ισραηλινά droneς καμικάζι που θέλει η Ελλάδα – Με βεληνεκές 1.000 χλμ.



Ελληνοτουρκικά: Τα ισραηλινά drone με βεληνεκές 1.000 χλμ. που «φλερτάρει» η Ελλάδα κατέστρεψαν τα αρμενικά S-300.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιήθηκε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος IAI Harop για να καταστραφεί το ρωσικό S-300 των Αρμενίων.

Το IAI Harop είναι ένα αναγνωριστικό επιθετικό drone, το οποίο αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρεία IAI πριν από περίπου 20 χρόνια.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν το χρησιμοποίησαν ως drone καμικάζι, με χρόνο πτήσης 6 ώρες.

Ελληνοτουρκικά: Έρωτας με τα ισραηλινά drone καμικάζι με βεληνεκές 1.000 χλμ.
Τα Harop φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι οι Έλληνες επικεφαλής.

Το Ισραηλ προχωρησε στην ναυτική έκδοση του πασιγνωστου πλεον HAROP.

Τα Harop είναι ιδανικά για επιχειρήσεις κορεσμού αεράμυνας ειδικά και για πλοία γιατί έχουν και μεγάλο βεληνεκές, περί των 1.000 χιλιομέτρων.

Mήπως πρέπει να δούμε σοβαρά την απόκτηση των Harop από την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίσουν τους τουρκικούς S-400, αν χρειαστεί;

Oι Τούρκοι έφτιαξαν drone κανονιοφόρο για ηλεκτρονικό πόλεμο κατά των Belharra
Την ίδια ώρα οι Τούρκοι έφτιαξαν drone πλοίο (σ.σ. με δυνατότητες κανονιοφόρου) που διεξάγει ηλεκτρονικό πόλεμο στην θάλασσα.

Ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) καθηγητής Δρ. Ισμαήλ Ντεμίρ, ανέφερε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το MARLIN «έγινε το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο».

Η μη επανδρωμένη πλατφόρμα επιφανείας ονομάζεται MARLIN και προσκλήθηκε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε το τουρκικό star.com.tr.