Ξεκίνησε το κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU HYDEF ανάπτυξης υπερηχητικού αντιπυραυλικού συστήματοςΣτο πλαίσιο υλοποίησης του έργου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, ανακοινώθηκε ότι η Γερμανία και η Ισπανία ξεκίνησαν να εργάζονται επί του προγράμματος EU HYDEF (European Hypersonic Defense Blocker), το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ενός υπερηχητικού αντιπυραυλικού συστήματος. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εταιρίες Diehl Defense από τη Γερμανία (ηγείται του προγράμματος), οι SENER Aeroespacial, Navantia, Escribano Mechanical and Engineering, GMV Aerospace and Defence, Instalaza και το Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial Esteban Terradas από την Ισπανία, οι εταιρίες Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych και Warsaw Institute of Aviation από την Πολωνία, η L.K. Engineering από την Τσεχία, η Nammo από τη Νορβηγία, η Ruag Space από τη Σουηδία και η Sonaca Group από το Βέλγιο. 

Τον περασμένο Αύγουστο η ΕΕ ενέκρινε κονδύλι ύψους € 100 εκατομμυρίων για το πρόγραμμα, η ολοκλήρωση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το 2035.