Προκλητικότητα δίχως τέλος – Μπαράζ υπερπτήσεων με F-16 και droneΤρομάζουν τα νούμερα των καθημερινών υπερπτήσεων παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Χωρίς κανένα όριο συνεχίζεται η προκλητικότητα από την Τουρκία με τα F-16 αλλά και τα μη επανδρωμένα Τουρκικά drones να «βολοδέρνουν» καθημερινά στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε νύχτα» δημιουργούν πολεμικό κλίμα με τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας να στήνουν σκηνικό έντασης με τις αναφορές τους στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στο Αιγαίο και καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι ότι συνολικά μόνο την Τετάρτη είχαμε στον εθνικό εναέριο χώρο:

20 τουρκικά αεροσκάφη
4 υπερπτήσεις στο Αιγαίο
110 παραβιάσεις
1 εμπλοκή με Ελληνικό αεροσκάφος
Όλα αυτά την ώρα που στην Τουρκία δημοσκόπηση δείχνει πως οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν «φίλους» τους Έλληνες δίνοντας νέα διάσταση στα Ελληνοτουρκικά. Όμως οι πολιτικοί, εν μέσω και της προεκλογικής τους προπαγάνδας εμμένουν σε άλλη κατεύθυνση.

loading...
Αυτό διότι και οι πολιτικοί από κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Η Μεράλ Αξενέρ «προκάλεσε» τον Ερντογάν να «κάνει αυτό που πρέπει εφόσον υπάρχουν 18 νησιά υπό κατοχή» ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τα λόγια του υπονοεί πως πρέπει αν γίνει ότι έγινε στην Κύπρο!

Να σημειωθεί ότι οι υπερπτήσεις το τελευταίο διάστημα δεν αποτελούνται μόνο από F-16 αλλά οι Τούρκοι έχουν στραφεί πλέον στα UAV μη επανδρωμένα drones τύπου Bayraktar τα οποία συχνά μάλιστα πετούν τη νύχτα.

Τώρα το αν αυτό γίνεται γιατί οι Τούρκοι πράγματι προτιμούν τα drones από τα αεροσκάφη ή γιατί δεν έχουν αρκετούς πιλότους για τα F-16 είναι άλλο θέμα.