Τούρκος αναλυτής: Τι θα κάνουμε αν η Ελλάδα, με τα Rafale ή τα F-16 Viper, χτυπήσει ξαφνικά νύχτα τις βάσεις των Bayraktar;



Δεν ξεχνά η Τουρκία το ΣΟΚ από την επίθεση των Rafale στην τουρκική βάση στην αλ Βατίγια στη Λιβύη.

Τούρκος αναλυτής: Τι θα κάνουμε αν η Ελλάδα, με τα Rafale ή τα F-16 Viper, χτυπήσει τις βάσεις των Bayraktar, διερωτάται ο Τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής, Μπουλέντ Αϊντεμίρ.

Τούρκος αναλυτής και δημοσιογράφος, πήγε την συζήτηση για την πιθανή σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας ένα… βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για πιθανά χτυπήματα της Ελλάδας στις βάσεις των τουρκικών Bayraktar και άλλους στρατηγικούς στόχους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Μπουλέντ Αϊντεμίρ η Τουρκία συντάσσει έγγραφα στρατιωτικής ασφάλειας τα οποία «βασίζονται σε σενάρια πολέμου και δημιουργούνται στρατιωτικά δόγματα και στρατηγικές με μεταβαλλόμενες νέες αντιλήψεις για τις απειλές».

«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά τι γίνεται αν η Ελλάδα, με τα πρόσφατα αποκτηθέντα αεροπλάνα Rafale ή τα εκσυγχρονισμένα αεροπλάνα ή πυραύλους των F-16, χτυπήσει τις βάσεις SİHA, τις πετροχημικές εγκαταστάσεις, τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ή τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας με ανώνυμο τρόπο, μια νύχτα;», διερωτάται.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος τονίζει πως οι τουρκικές αμυντικές στρατηγικές διαμορφώνονται σύμφωνα με τέτοια σενάρια ενώ υπογραμμίζει πως η Τουρκία κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει (σ.σ. αυτή ακριβώς την έκφραση χρησιμοποίησε) για να αντιμετωπίσει μία τέτοια ελληνική επίθεση.

«Φυσικά δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά γίνονται αμυντικά σχέδια για το χειρότερο σενάριο. Υπό αυτή την έννοια, θα ήθελα να τονίσω ότι η Τουρκία έχει κάνει κάθε είδους προετοιμασία με τα μέσα που διαθέτει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούν να ξεχάσουν οι Τούρκοι την επίθεση των Rafale στην τουρκική βάση στην αλ Βατίγια στη Λιβύη.