Τρέχουν να μάθουν τα ελληνικά Rafale οι Τούρκοι – Γιατί τέτοια βιασύνη;



Ελληνοτουρκικά: Τρέχουν να μάθουν τα ελληνικά Rafale οι Τούρκοι και δεν το… κρύβουν.

Οι Τούρκοι ονόμασαν το συγκεκριμένο σχέδιο ως «σχέδιο Rafale της Τουρκίας», με σκοπό όπως λένε να μπορούν να μάθουν καλύτερα πώς θα αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale.

Mε τη νέα συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, καταριανά Rafale θα μπορούν να αναπτυχθούν στην Τουρκία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύτηκε στο τουρκικό ΦΕΚ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, για 5 χρόνια θα μπορούν να σταθμεύουν στην Τουρκία καταριανά πολεμικά αεροσκάφη.

Rafale από το Κατάρ πήγαν στο Ικόνιο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της άσκησης International Anatolian Eagle – 2021.

Ο Τουρκος στρατιωτικος αναλυτής Τσεμ Ντογκούτ, επεσήμανε ότι «η μαθησιακή διαδικασία, που ξεκίνησε με το Anatolian Eagle Trainings, θα πάει στο επόμενο επίπεδο με την ανάπτυξη καταριανών Rafale» την Τουρκία.

«Για την τακτική που πρέπει να αναπτύξουμε ενάντια στα αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η γειτονική μας Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους διεξοδικά. Δεν νομίζω ότι θα πάρουν μέρος σε μια πιθανή σύγκρουση, αλλά είναι σαφές ότι θα κάνει την άλλη πλευρά να σκεφτεί πριν κάνει μια κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμφωνία έχει γίνει, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες. Το Κατάρ έχει διαφορετικά μοντέλα αεροσκαφών στο απόθεμά του», σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι Τούρκοι όπως φαίνεται κρατούν μία… πισινή για τα καταριανά Rafale αφού η Γαλλία, ως κατασκευάστρια χώρα έχει τον τελευταίο λόγο για την κύρωση της τουρκο-καταριανής συμφωνίας.