Το «Χτύπημα του Ποσειδώνα» από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον 6ο ΣτόλοΗ μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ με το αεροπλανοφόρο GEORGE H.W. BUSH , με την Τουρκία να μένει για ακόμη μια φορά εκτός.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και πλέον αποτελούν τον σταθερό σύμμαχο με τον οποίο θέλουν να συνεργάζονται οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τις χώρες της Συμμαχίας επιβεβαιώνεται ολοένα και πιο συχνά, παρά την πολιτική των ίσων αποστάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από χθες, Πέμπτη, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν μέρος στην Νατοϊκή  Άσκηση NEPTUNE STRIKE σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μαχητικά Αεροσκάφη και Μονάδες της ΔΕΠ  θα συνεργαστούν τόσο με μαχητικά F-18 του αεροπλανοφόρου  George H. W Bush όσο και με Καναδικά F-18.

H συνεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο FIR Αθηνών και σε Πεδία Βολής.

Επίσης στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και συνεκπαιδεύσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με το HMS DEFENDER και μαχητικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμμετοχή της χώρας μας στην «NEPTUNE STRIKE – 22» και σε σειρά συνεκπαιδεύσεων εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, και της διαλειτουργικότητάς τους σε Συμμαχικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και πέραν αυτής.

Οι φωτογραφίες είναι από την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην «NEPTUNE STRIKE – 22», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου με το αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN τον περασμένο Φεβρουάριο.