Δοκιμαστικές βολές του αντιαρματικού βλήματος Akeron-MP στην ΚύπροΣτις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, δοκιμαστικές βολές αντιαρματικών βλημάτων Akeron-MP, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LYNKEUS, στο οποίο συμμετέχει και η Κύπρος. 

Πραγματοποιήθηκαν δύο βολές κατά στόχων, σε αποστάσεις 2,5-3 χιλιομέτρων, σε αυτόνομη λειτουργία (το UAV ελεγχόταν από το όχημα βολής) και σε συνεργατική λειτουργία (το UAV ελεγχόταν από άλλο όχημα). Και οι δύο βολές ήταν επιτυχημένες. Στο πρόγραμμα LYNKEUS συμμετέχουν η Γαλλία, το Βέλγιο και η Κύπρος. Στο επίκεντρο του προγράμματος είναι το νέο αντιαρματικό βλήμα MMP της MBDA.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής αντιαρματικής ικανότητας μέσου βεληνεκούς, με την ελάχιστη δυνατή έκθεση σε κίνδυνο για τον χρήστη και την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας παράπλευρων ή φίλιων απωλειών. 

Μια από τις απαιτήσεις του προγράμματος είναι η αρχή της «συγκέντρωσης πυρών χωρίς την ανάγκη συγκέντρωσης μέσων», δηλαδή το κάθε σύστημα να είναι αυτόνομο και αποτελεσματικό, χωρίς την ανάγκη χρήσης δύο συστημάτων για την προσβολή ενός στόχου. 

Ως προς την ευελιξία, το πρόγραμμα στοχεύει σε ένα σύστημα που να είναι φορητό, αλλά και να μπορεί να ενσωματωθεί σε τακτικά οχήματα, τεθωρακισμένα οχήματα και (κυρίως) μη-επανδρωμένα οχήματα.