Τουρκία-Πακιστάν-Αζερμπαϊτζάν-Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στρατιωτών πάνω στον χειρισμό των ”Akinci”-Συναγερμός σε Ελλάδα-Αρμενία & Ινδία



Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στα AKINCI.

Τι αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές:

”Στο πλαίσιο του Έργου AKINCI που διεξάγεται υπό την ηγεσία της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, συνεχίζεται με επιτυχία η εκπαίδευση των ομάδων που θα χρησιμοποιήσουν το Bayraktar AKINCI TİHA (Assault Unmanned Aerial Vehicle), το οποίο αναπτύχθηκε σε εθνικό επίπεδο και αρχικά από την Baykar.

Αποφοίτησαν 110 εκπαιδευόμενοι

Εντός του πεδίου εφαρμογής της 6ης Εκπαιδευτικής Περιόδου AKINCI, θα χρησιμοποιηθεί το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα επίθεσης Bayraktar AKINCI στις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν. Συνολικά 110 εκπαιδευόμενοι θα εργαστούν ως Χειριστές, Μηχανικοί, Τεχνικοί.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ηγέτης τεχνολογίας Selçuk Bayraktar, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων AKINCI στο Çorlu του Tekirdağ, στην ομιλία του στην τελετή, αναφέρθηκε στον ισχυρό πνευματικό δεσμό και την αδελφότητα των τριών χωρών. 

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν Reşad Mammadov, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή, απένειμε διπλώματα και δώρα σε φοιτητές του Αζερμπαϊτζάν που ολοκλήρωσαν πρώτοι το μάθημα.”