”Σφαγή” στη Τουρκία-Αποδομούν το αφήγημα Ερντογάν: ”Χωρίς νομική βάση ότι λες για το Αιγαίο-Δημιουργείς κλίμα πως δήθεν η Τουρκία βρίσκεται υπό απειλή”!



Χαμός στη Τουρκία, με αναλυτές να τα ”χώνουν” στους συμβούλους του Ερντογάν!

Για πρώτη φορά τους ασκείται κριτική για την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε την άλλη πλευρά της Τουρκίας, (Κεμαλιστές) όμως είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα!

Το ”ζουμί” στο άρθρο βρίσκεται εδώ: ”Οι δηλώσεις ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια της Κρήτης είναι αιτία πολέμου» που φέρνουν στην ημερήσια διάταξη απόστρατοι στρατιώτες, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ δεν αληθεύουν και είναι δημόσιες σχέσεις, θέλουν να κάνουν τους καλούς στον Ερντογάν.”

Αναλυτικά:

”Μετά την είδηση ​​ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, άρχισαν να ακούγονται πολεμικές κραυγές στα ΜΜΕ. Η Τουρκία, με την Απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας στις 31 Μαΐου 1995, δήλωσε ότι οποιαδήποτε πρακτική πάνω από 6 μίλια στο Αιγαίο θα θεωρούνταν πράξη πολέμου.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος Συνταγματάρχης Ümit Yalım, δήλωσε: ”Το νότιο τμήμα της Κρήτης είναι η περιοχή της Μεσογείου και τα χωρικά ύδατα είναι ήδη 12 μίλια. Τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας είναι 12 μίλια στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και 6 μίλια στο Αιγαίο Πέλαγος. Επιπλέον, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, τα τρία τέταρτα της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία. Οι κακές εκτιμήσεις και οι παραπομπές που γίνονται θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην Τουρκία τα επόμενα χρόνια με αυτά που αναφέρουν οι Ερντογανικοί.”

-Ο καθορισμός των ωκεανών και θαλάσσιων συνόρων στον κόσμο καθορίζεται από τον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό (IHO). Ιδρύθηκε το 1921, ο IHO ανακοίνωσε τα ονόματα και τα σύνορα των ωκεανών και των θαλασσών σε ολόκληρο τον κόσμο με τα έγγραφα και τους χάρτες που δημοσίευσε το 1929, το 1937 και το 1953. Αν και ο IHO δημοσίευσε σχέδιο συνόρων το 1986 και το 2002, η τρέχουσα και έγκυρη δημοσίευση είναι η Έκδοση του 1953. Η Τουρκία έγινε μέλος του IHO το 1969 και η εξουσία να εκπροσωπεί την Τουρκία στις δραστηριότητες του IHO δόθηκε στο Τμήμα Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας (SHOD).

Τα νότια σύνορα του Αιγαίου, τα οποία περιγράφονται ονομαστικά και με γεωγραφικές συντεταγμένες στο κείμενο, φαίνονται με τον χάρτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο μέρος του εγγράφου. Σύμφωνα με τον χάρτη, τα νότια σύνορα του Αιγαίου Πελάγους διέρχονται από τη βόρεια ακτή του νησιού της Κρήτης, ενώ το νησί της Κρήτης βρίσκεται στη Μεσόγειο.

Παρόλο που έγιναν κάποιες αλλαγές στο προσχέδιο εγγράφου που δημοσίευσε ο IHO το 2002, τα σύνορα στην περιοχή της Κρήτης είναι τα ίδια με αυτά του 1953.
Στο έγγραφο του 1953 που είναι σε ισχύ και στο προσχέδιο εγγράφου που δημοσίευσε ο IHO το 2002, το νησί της Κρήτης βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η βόρεια ακτή της Κρήτης βρίσκεται στο Αιγαίο και οι ανατολικές, δυτικές και νότιες ακτές βρίσκονται στη Μεσόγειο.

Στον χάρτη που εστάλη και δηλώθηκε από το Τμήμα Πλοήγησης Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας (SHOD) στον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 2010, τα νότια σύνορα του Αιγαίου Πελάγους διέρχονται από τις νότιες ακτές του νησιού της Κρήτης. Σύμφωνα με τον προαναφερθέντα χάρτη, τα χωρικά ύδατα του νότιου τμήματος της Κρήτης, που έχει ακτή προς τη Μεσόγειο, είναι 12 μίλια.

Λοιπόν, ποια είναι η σοφία πίσω από αυτά τα υψηλά δεινά των υποστηρικτών; Ο Ümit Yalım απαντά.

Οι δηλώσεις ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια νότια της Κρήτης είναι αιτία πολέμου» που φέρνουν στην ημερήσια διάταξη απόστρατοι στρατιώτες, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ δεν αληθεύουν. Έτσι, παρουσιάζοντας την Τουρκία ως υπό απειλή, δημιουργείται ένα περιβάλλον για τη χρήση βίας από την πολιτική εξουσία. Υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ωστόσο, είναι δυνατή η επίλυση αυτών των προβλημάτων μέσω της διπλωματίας.”