Που το πάνε οι Τούρκοι;-Δεύτερη ημέρα προκλήσεων στο Βόρειο Αιγαίο- Στόχος αυτήν την φορά Θάσος-Σαμοθράκη-ΛήμνοςΑύξηση των αποστολών αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών και UAV προμηνύει τουρκική επιχείρηση το επόμενο διάστημα

Άλλο ένα πολυάσχολο πρωινό για τις τουρκικές δυνάμεις στο Αιγαίο, μετά το χθεσινό.

Αυτή την φορά καταγράφεται από γνωστή ξένη ιστοσελίδα  σημαντική εναέρια δραστηριότητα στο βόρειο Αιγαίο.

Το πρωί ένα τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου ATR P-72MPA του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (reg. TCB-751 – διακριτικό MARTI85) πέταξε σε χαμηλό υψόμετρο (πάνω από διεθνή ύδατα) μεταξύ των νησιών Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου.

Στην ίδια περιοχή, πετούσαν τουλάχιστον τρία τουρκικά UAV  Bayraktar μεταξύ των μικρασιατικών ακτών και του Αιγαίου πελάγους.

Πρόκειται για αποστολές συλλογής πληροφοριών σε ελληνικά νησιά από την Τουρκία, σε συνδυασμό με μια αφελής προσπάθεια επίδειξη δύναμης στην χώρα μας.

Χθες είχαμε προκλητικά έντονη αεροπορική δραστηριότητα έχουμε σε ολόκληρο το Αιγαίο σε μια άκρως ασυνήθιστη κατάσταση, η οποία δεν γνωρίζουν οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου που αποσκοπεί τελικά.  

Εκτίμηση είναι ότι οι Τούρκοι εκτός των αντικειμενικών στόχων τους, που είναι η συλλογή πληροφοριών για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τις δραστηριότητες τους, κάνουν και μια ιδιότυπη προβολή δύναμης με πτήσεις κοντά στην ελληνική επικράτεια.

Υπάρχει όμως και ένα ενδεχόμενο το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο και έχει να κάνει με πιθανή τουρκική “ διερεύνηση” πιθανοτήτων πρόκλησης επεισοδίου με την ελληνική πλευρά, στα πλαίσια σχεδίου της Άγκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Star, χθες, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία».

Αυτό το δόγμα από τουρκικής πλευράς ίσως να είναι το πιο επικίνδυνο σε ολόκληρο το πλέγμα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αφού δίνει μια εντελώς λαθεμένη αντίληψη στην  Άγκυρα, ότι μπορεί πιθανόν να “ δοκιμάσει” οτιδήποτε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς συνέπειες.

Αν λέμε, οι Τούρκοι επιχειρήσουν πιθανόν κάποια απονενοημένη κίνηση, το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν προ τρομερής έκπληξης, όχι μόνο διότι η χώρα μας δεν είναι σε καμία περίπτωση, Συρία, Λιβύη, η Ιράκ, αλλά γιατί η ισχύς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι τέτοια που μπορεί να επιφέρει τρομερά πλήγματα στην αντίστοιχη τουρκική πολεμική μηχανή, επιταχύνοντας τις εξελίξεις ακόμα και εντός τουρκικής επικράτειας.

Η Τουρκία έχει απλώσει τις διεκδικήσει της από την Δυτική Θράκη και την Αλεξανδρούπολη, μέχρι το Αιγαίο, την  Κύπρο και την Λιβύη, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της ελληνικής ελίτ ( πολιτικής και στρατιωτικής), αλλά τονίζουμε ότι ο στόχος της παραμένει ο ίδιος και είναι το Αιγαίο και ειδικά η περιοχή των Δωδεκανήσων, στην οποία είναι πανέτοιμες, αν και εφόσον απαιτηθεί οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.     

Το ελληνικό γενικό επιτελείο και όλες οι μονάδες στα νησιά μας είναι σε αυξημένη επαγύπνηση αφού οι Τούρκοι δείχνουν να έχουν διέλθει πιθανόν τον "Ρουβίκωνα" και επιχειρούν ευθεία πρόκληση κατά της Ελλάδος.    


ΠΗΓΗ