Ο «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ. στον ΈβροΤα τεθωρακισμένα οχήματα MRAP Typhoon GSS-300 περιπολούν αδιάκοπα τα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας.

Τα πέντε μπλε τεθωρακισμένα οχήματα με τα διακριτικά POLICE στο πλάι, προσφέρουν τους τελευταίους μήνες τις υπηρεσίες τους στους συνοριοφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για οχήματα μεγάλων δυνατοτήτων και υψηλής ασφάλειας για το πλήρωμα.

Η αποστολή τους είναι περιπολούν τις όχθες του ποταμού Έβρου κατά μήκος του φράκτη, μέρα και νύχτα, με σκοπό την διαφύλαξη των συνόρων και τον εντοπισμό των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Το MRAP Typhoon GSS 300 έχει μήκος 6,67 μέτρα, πλάτος 2,50 μέτρα, ύψος 2,50 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς.

Η αντιβαλιστική θωράκιση αντέχει διαμετρήματα μεγάλου βεληνεκούς και καταιγισμό πυρών, ενώ αντέχει και χτύπημα από νάρκες. Επίσης, η καμπίνα σφαγίζει αεροστεγώς και μπορεί να προφυλάξει το πλήρωμά του ακόμα και από χτυπήματα με χημικά όπλα.