Εκτός ελέγχου Τούρκος δημοσιογράφος: Να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση στη Χίο



Πολεμικά σενάρια εξετάζουν ΜΜΕ στην Τουρκία. Μετά το προκλητικό κρεσέντο του Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος συνέχισε τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα», σειρά είχαν οι δημοσιογράφοι.

Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως «μπορούμε να κάνουμε στρατιωτική επιχείρηση σε Χίο και άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά» και πως το σύνθημα «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» σημαίνει πως η Τουρκία μπορεί να επέμβει στα νησιά.

Ο δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ δήλωσε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ: «Aν κλείσουν οι δίαυλοι του διαλόγου, τότε η επέμβαση σας εκεί θα θεωρηθεί ως δικαίωμα νόμιμης αυτοάμυνας. Άρα η Ελλάδα έχει ‘όπλα’ στο χέρι της για τη μηχανοκίνητη ταξιαρχία που βρίσκεται στη Χίο όπως και για τα άλλα στρατιωτικοποιημένα νησιά».

Η παρουσιάστρια του CNN Turk Γκιονσού Ονγορέν Οζγκιούρ είπε: «Δηλαδή θα επέμβουμε στη Χίο; Συνήθως αυτά μας τα λένε οι καλεσμένοι μας που έχουν καριέρα στο στράτευμα».

Ο Σεντίρ απάντησε: «Όταν κάνετε μπρα ντε φερ έτσι είναι. Άλλωστε το σύνθημα ‘θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’ σημαίνει πως «θα έρθω μια νύχτα στα νησιά σου τα οποία παραβιάζουν τις συνθήκες και θα τα κάνω να συμβαδίζουν με τις συνθήκες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: