Αδιανόητες δηλώσεις του Μπαχτσελί – Έθεσε νέα σύνορα – Αυτά τα νησιά χαρακτήρισε τουρκικά



Προκλητικότητα δίχως τέλος από την Τουρκία - Παραλήρημα από τον Μπαχτσελί

Χαμένα τα έχει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά, κάτι που μαρτυρούν οι νέες αδιανόητες δηλώσεις ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Μπαχτσελί τραβάει το σχοινί καθώς έθεσε από μόνος του νέα σύνορα.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στην Τουρκία!

Ελληνοτουρκικά: Αδιανόητες δηλώσεις του Μπαχτσελί – Έθεσε νέα σύνορα – Αυτά τα νησιά χαρακτήρισε τουρκικά
Μάλιστα, δήλωσε πως οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες καθώς σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά.

Από τη στιγμή όμως που το έπραξε, σύμφωνα με τον άνθρωπο που συγκυβερνά την Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα.

Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή, της Λήμνου, της Λέσβου, της Σαμοθράκης, της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας και των Οινουσσών, βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία, όπως το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα, τόνισε προκλητικά και χωρίς κανένα απολύτως θράσος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ακόμη, πρόσθεσε πως «δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει επίθεση και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως.. χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα!

Θυμίζουμε πως αυτές οι δηλώσεις έρχονται για να διαδεχθούν εκείνες του Χουλουσί Ακάρ, με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο.