ΥΠΕΘΑ: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην ΕλλάδαΟ Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς ματαίωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Ισραηλινού αξιωματούχου έχει εγείρει ερωτήματα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο εδώ και μέρες διοργάνωνε σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα την επίσκεψη του κ. Γκαντς στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα έδινε το «παρών» στην πρώτη επίσημη επιθεώρηση στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα όπου δημιουργείται το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων, με ανάδοχο την ισραηλινή εταιρεία κατασκευής αμυντικών εξοπλισμών Elbit.

Παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης συνομιλούσαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας οργανώνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια της μετάβασης και επιστροφής στην Καλαμάτα του Ισραηλινού αξιωματούχου, η Ιερουσαλήμ έσπευσε να ενημερώσει το πρωί της Πέμπτης πως τελικά ο κ. Γκαντς δεν θα έρθει τελικά στη χώρα μας, επικαλούμενος έκτακτες υποχρεώσεις στη χώρα του.

Στο «Πεντάγωνο» υπήρξε «μούδιασμα» για την ακύρωση της επίσκεψης, με την ηγεσία τελικά να αποφασίζει να μην πραγματοποιηθεί τελικά η επιθεώρηση. Ωστόσο, εκπρόσωποι της εταιρείας Elbit θα βρεθούν στην 120 Πτέρυγα Μάχης και θα επιθεωρήσουν τις εργασίες.

Αυτό που εγείρει προβληματισμό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πως την Τετάρτη (26/10) θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Χουσουσί Ακάρ.