Έτσι θα ψάχνει για τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια η ΤουρκίαΕλληνοτουρκικά: Έτσι θα ψάχνει για τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια η Τουρκία, φοβούμενη ότι θα την πατήσει και πάλι.

Πριν από δύο χρόνια οι Τούρκοι έψαχναν για πάνω από δύο μήνες τα ελληνικά «αόρατα» υποβρύχια, 214.

Τώρα, οι Τούρκοι ρίχνουν στην… μάχη και το Marlin, ένα τούρκικο, μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα της τουρκικής Aselsan.

«Η ASELSAN άνοιξε νέους δρόμους στον κόσμο. Η εμφάνισή μας στην άσκηση του ΝΑΤΟ με την ικανότητα ηλεκτρονικού πολέμου εξέπληξε τους πάντες. Θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε σε προγραμματισμένη βάση», ανέφερε Τούρκος μηχανικός.

Ελληνοτουρκικά: Έτσι θα ψάχνει για τα ελληνικά αόρατα υποβρύχια η Τουρκία
Το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα επιφανείας με την ονομασία Marlin, που παράγεται σε συνεργασία με τη Sefine Shipyard, «για πρώτη φορά στην ιστορία μας συμμετείχαμε στην άσκηση του ΝΑΤΟ με μη επανδρωμένο όχημα», σημειώνει το τουρκικό star.com.tr.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το Marlin «ήταν το μόνο πλοιο που βγήκε στη θάλασσα μια μέρα που κανείς δεν μπορούσε να βγει έξω λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών».

Μάλιστα, οι Τούρκοι σημειώνουν ότι το Marlin ήταν το «μοναδικό μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα που πέτυχε το στόχ της άσκησης, δηλαδή να βρει εχθρικά υποβρύχια».

«Με τη δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει, εντόπισε πολύ νωρίς και από μακριά τα εχθρικά πλοία, όπως απαιτούσαν τα σενάρια των ασκήσεων», αναφέρεται.