Φρεγάτες: Και ξάφνου έρχονται οι Γερμανοί με τις γερμανικές φρεγάτες Bremen-class;Φρεγάτες: Και ξάφνου έρχονται οι Γερμανοί με τις γερμανικές φρεγάτες Bremen-class για πλοία ενδιάμεσης λύσης;

Πρόκειται για φρεγάτες που έχουν γνωρίσει οι Έλληνες αξιωματούχοι, αφού συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι γερμανικές φρεγάτες κλάσης Bremen 3.600 τόνων είναι προς απόσυρση αφού αντικαθίστανται από τις Baden Wurttemberg των 7.200 τόνων.

Οι γερμανικές φρεγάτες (αναφέρεται επίσης ως κλάση F122) τέθηκαν σε υπηρεσία τη δεκαετία του 1980 και μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα κατά πλοίων καθώς και ενάντια σε εχθρικά αεροσκάφη και πυραύλους με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Sea Sparrow που διαθέτουν.

Οι Bremen διαθέτουν επίσης δυνατότητα επιφανειακού πολέμου με τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon ενώ είναι εξοπλισμένες και με RIM-116 Rolling Airframe Missile, στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι Έλληνες ναύαρχοι.

Με δεδομένη την ελληνογερμανική συμφωνία στα εξοπλιστικά, δεν είναι λίγες οι φωνές στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που θα έβλεπαν μία πολύ καλή λύση, ως ενδιάμεση λύση, στην συγκεκριμένη κατηγορία γερμανικών φρεγατών.

Οι οκτώ φρεγάτες κλάσης F122 Bremen του γερμανικού Ναυτικού είναι μια σειρά φρεγατών που παρήχθησαν μεταξύ 1982 και 1990.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τα πρώτα ελληνικά Marder 1 από την Γερμανία να βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος.

Πρόκειται για τα πρώτα από τα 40 Marder 1 που θα έρθουν στην Ελλάδα, προς αντικατάσταση των ρωσικών ΒΜΡ-1 τα οποία από την Ελλάδα θα σταλούν (σ.σ. έχουν σταλεί ήδη τα πρώτα) στην Ουκρανία.