Ετοιμότητα DEFCON 2 στην Ευρώπη από ΗΠΑ! Μετά την “βλάβη” στο Starlink του Ελ. Μασκ απειλούνται με black out δυτικοί δορυφόροι



Ρωσικό ΜΜΕ: Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ χτυπήθηκαν από ρωσικά όπλα-Ο συνασπισμός των χωρών CSTO υλοποιεί μεγάλη άσκηση προετοιμάζοντας τη δύναμη ταχείας επεμβάσεως

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές με σαφή γνώση της κατάστασης, μιλούν για κρίσιμη κατάσταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, ενώ δηλώνουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε επίθεση των Ρώσων στο διάστημα, με αποτέλεσμα την καταστροφή δορυφόρων καίριας σημασίας για την δύση, σε κάθε απειλητικό σενάριο από την αμερικανική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν "ότι ταυτόχρονα, τον τελευταίο μήνα, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα αμερικανικών δορυφόρων πάνω από τη Ρωσία.

Οι δορυφόροι των ΗΠΑ, στοχοποίησαν εγκαταστάσεις  στρατιωτικής και στρατηγικής σημασίας, ενώ δορυφορική  επιτήρηση από το Πεντάγωνο έχει τριπλασιαστεί.

Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός εγκαταστάσεων αεράμυνας και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων στα βάθη της ρωσικής επικράτειας είναι στο επίκεντρο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Επίσης, πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ μετακινούνται σε Βαλτική, θάλασσα του Μπάρεντς και Εύξεινο Πόντο κοντά στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. 

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ετοιμότητας των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη σε DEFCON 2.

Αναφέρθηκε ότι έχουμε την άφιξη πρόσθετων αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις αεροπορικές βάσεις Ρήνου και Ραμστάιν στη Γερμανία.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει φτάσει στο στάδιο όπου λίγα αρχίζουν να εξαρτώνται από τους Ουκρανούς, ενω σε ετοιμότητα είναι η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ μαζί βέβαια με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 10 Οκτωβρίου 2022, κυκλοφόρησε η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην οποία έγιναν τροποποιήσεις σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο.

Σε αυτήν, η Κίνα αποκαλείται «ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος», ενώ η Ρωσία θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως «επιτιθέμενος».

Ρώσος ειδικός προμηνύει διαστημικό "Αρμαγεδδών"

Σύμφωνα με Ρώσο ειδικό: “Σε ό,τι αφορά τη Μόσχα, είναι ξεκάθαρα κατανοητό ότι κανείς δεν θα κάνει διάλογο μαζί της και η υποστήριξη προς τους εχθρούς της Ρωσίας (Ουκρανία, Ευρώπη κ.λπ.) είναι μονόδρομος.

Έτσι, η Μόσχα, στην πραγματικότητα, δεν έχει άλλη επιλογή από μια στρατιωτική απάντηση.

Εάν σκεφτούμε αυτήν την κατεύθυνση, γίνεται προφανές ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Μόσχα, έχοντας αποφασίσει να πολεμήσει πραγματικά την δύση, θα είναι να καταστρέψει τον δυτικό δορυφορικό σύστημα.

Και για αυτό, η Ρωσία έχει μια ολόκληρη σειρά συστημάτων.

Εάν η Μόσχα θέλει, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει μια τεράστια “βλάβη” στο διάστημα, ενώ μπορεί να δούμε “άγνωστα αντικείμενα” να κτυπούν δυτικούς δορυφόρους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δορυφόροι Starlink του Elon Musk, άρχισαν να αποτυγχάνουν μαζικά λόγω μηχανικών βλαβών που προκλήθηκαν από συγκρούσεις με άγνωστα αντικείμενα.

Και έτσι έγινε.

Αλλά ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα είναι να πυροδοτηθεί για παράδειγμα ένα τακτικό πυρηνικό όπλο ή πολλά τέτοια όπλα σε τροχιά από δορυφόρους.

Εξ ορισμού, ένα τέτοιο βήμα δεν θα εγκυμονούσε κανέναν κίνδυνο για τον πληθυσμό του πλανήτη.

Από την άλλη πλευρά, ο εξαιρετικά ευαίσθητος ηλεκτρονικός εξοπλισμός των δυτικών δορυφόρων, μπορεί να καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα επιτραπεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Οι δυτικοί μπορούν να καταλάβουν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να ανέχεται την ύπαρξη των δυτικών δορυφόρων, όχι επειδή φοβάται να τους καταστρέψει, αλλά επειδή απλώς περιμένει κατάλληλη στιγμή;”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Προπαγάνδα ή πραγματικότητα, ότι αν ξεκινήσει ένας πιθανός και απευκταίος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει πρώτα από όλα στο διάστημα;

Νομίζουμε ότι αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Ο συνασπισμός των χωρών CSTO υλοποιεί μεγάλη άσκηση προετοιμάζοντας τη δύναμη ταχείας επεμβάσεως   

Στο Τατζικιστάν ξεκίνησε η ενεργός φάση της κοινής εκπαίδευσης από τις Συλλογικές Δυνάμεις Ταχείας Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Ασίας με την επωνυμία "Rubezh-2022".

Το κύριο σενάριο των ασκήσεων είναι: «προετοιμασία και διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων από την δύναμη CAR CFDF για την καταστροφή παράνομων ένοπλων ομάδων που έχουν εισβάλει στο έδαφος κράτους μέλους του CSTO».

Ο πρώτος αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του Τατζικιστάν, μιλώντας στους συμμετέχοντες στην εκπαίδευση, σημείωσε τον σημαντικό ρόλο της κοινής εκπαίδευσης στην αύξηση του επαγγελματισμού του στρατιωτικού προσωπικού των κρατών μελών.

Ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου του δυνάμεων των χωρών του συνασπισμού CSTO σημείωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, τα κύρια καθήκοντα της ένοπλης δύναμης, παραμένουν η ετοιμότητα για απόκρουση εξωτερικής στρατιωτικής επίθεσης και η αντιμετώπιση τρομοκρατικών προκλήσεων, καθώς και η έγκαιρη απάντηση σε απειλές για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια.

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στην εκπαίδευση είναι περίπου 1.000 άνδρες και περισσότερα από 300 οπλικά συστήματα και ειδικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, ελικοπτέρων και drones.

Οι Ρώσοι μαζί με τους Κινέζους φέρονται να ετοιμάζονται εντατικά για κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο κόσμος στην ΕΕ αναμένει τον χειρότερο χειμώνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.