Φενέκος: «Σε πιθανή μάχη στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα νικήσει την Τουρκία» (vid)



Ο αντιναύαρχος Στέλιος Φενέκος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αν Ελλάδα και Τουρκία αναμετρηθούν στο Αιγαίο, η χώρα μας είναι αυτή που θα επικρατήσει.

Πολύς λόγος γίνεται για το τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη, πολεμική σύγκρουση, της Ελλάδας με την Τουρκία στο Αιγαίο. Ο Ναύαρχος εν αποστρατεία, Στέλιος Φενέκος δηλώνεις πεπεισμένος πως νικήτρια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα είναι η Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει ενισχύσει σημαντικά τόσο τις ένοπλες δυνάμεις της (απόκτηση Rafale, φρεγατών, αρμάτων) όσο και τις συμμαχίες της με ισχυρές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Αίγυπτος.

Αντιθέτως η Τουρκία έχει μείνει λίγο πίσω σε, καθώς οι κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από κάποιες χώρες και ειδικά οι ΗΠΑ στο θέμα της αναβάθμισης των F-16 Viper.

Ακόμη κι έτσι η θρασύτατη Κυβέρνηση Ερντογάν, εξακολουθεί να προκαλεί σε κάθε ευκαιρία την ελληνική πλευρά και να απαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, για συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο σας ενημέρωσε το Sportime.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σημερινό (21/10) τους δημοσίευμα οι Τούρκοι έφτασαν να ζητούν αποστρατικοποίηση μέχρι και της Θάσου, συνεχίζοντας τις απειλές πολέμου.

Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Στέλιος Φενέκος μιλώντας στη «naftemporiki», ανέλυσε το σχέδιο του Ερντογάν και που θέλει να το φτάσει με τη χώρα μας.

Ο κ. Φενέκος παρέθεσε όλα τα δεδομένα και εξήγησε γιατί σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο, το πιθανότερο είναι νικήτρια να αναδειχθεί η Ελλάδα.