"Ξίνισαν" οι Τούρκοι με τα 38 Αμερικανικά Black Hawk που θα παραγγείλει η ΕλλάδαΑνατροπή στους αιθέρες του Αιγαίου με 38 Black Hawk που θα ενισχύσουν την πολεμική αεροπορία της Ελλάδας.

Η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της ξένες χώρες, όπως συνέβη πρόσφατα με την υπογραφή της νέας ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις της προκειμένου να είναι πανέτοιμη απέναντι σε κάθε πρόκληση από την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας πρόκειται να ενισχυθεί με την απόκτηση 38 Αμερικάνικων Black Hawk.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News» και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, το ελληνικό πεντάγωνο σχεδιάζει να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια  στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της ανατολικής Μεσογείου.

Στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για την προμήθεια νέων ελικοπτέρων στην Αεροπορία Στρατού, αντικαθιστώντας τα 80 υπέργηρα μονοκινητήρια UH-1H Huey, που υπερετούν από το πολύ μακρινό πλέον, 1969. Δηλαδή εποχής του πολέμου του Βιετνάμ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα εξηγεί απόστρατος αξιωματικός «το πρώτο Huey» υπηρετεί ακόμη»!

Πλέον όμως έχει ωριμάσει ο σχεδιασμός για την απόκτηση των αμερικανικών ελικοπτέρων «Black Hawk» τα οποία η Ελλάδα, αναμένεται να παραλάβει στην πιο εξελιγμένη και σύγχρονη έκδοσή τους την «Μ» ή «Mike», όπως ονομάζεται. Αυτή την έκδοση παραγγέλνουν σε πολύ μεγάλους αριθμούς οι Ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ειδικότερα το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΣ και το ΓΕΑ, ετοιμάζεται να στείλει το προσεχές χρονικό διάστημα επιστολή «Price and Availability» – κοινή για Στρατό και Πολεμική αεροπορία – για την απόκτηση 38 ελικοπτέρωn Black Hawk «Μ» ή «Mike».

Μια κίνηση που θα γείρει ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ της χώρας έναντι της Τουρκίας που βρίσκει συνεχώς κλειστές τις πόρτες από τους Αμερικάνους για την ενίσχυση του δικού της αεροπορικού στόλου.

Την ίδια ώρα σε μια πράξη αντίδρασης σε όλα τα παραπάνω ο Ερντογάν κάνει πράξη τις απειλές και στέλνει το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» για γεωτρήσεις «σε όλη τη Γαλάζια πατρίδα».