Τουρκικό ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ στοιβάζουν πυρομαχικά στα τουρκικά σύνορα



Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν μόνιμα 600 στρατιωτικούς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό αναπτύχθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (Έβρου) στη Δυτική Θράκη σύμφωνα με την πενταετή Αμυντική Συμφωνία που υπέγραψαν με την Ελλάδα πέρυσι, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Επικαλούμενο ελληνικά ΜΜΕ, το Soczu αναφέρει ότι η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η οποία αποτελείται κυρίως από επιθετικά ελικόπτερα στην περιοχή Fort Hood της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ, θα αναπτυχθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τον Νοέμβριο.

"Στις ειδήσεις αναφέρθηκε επίσης ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός πληρώματος αρμάτων μάχης με τίτλο «Hellenic Tank Challenge» στον χώρο ασκήσεων βολής στο χωριό Kayalar (Πετροχώρι) μεταξύ των πληρωμάτων της Ελληνικής και Αμερικανικής Χερσαίας Δυνάμεων στην επαρχία Ξάνθης, κοντά στα τουρκικά σύνορα", αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ.

Ανώτεροι διοικητές της 1ης Μεραρχίας Πεζικού των ΗΠΑ και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού Ελλάδας συναντήθηκαν πρόσφατα με εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού και της Ομάδας Υποστήριξης Περιοχής των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο.

Ο Brandon Marsh, επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης της περιοχής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε ότι το «MDCA», συγκεκριμένα το Στεφανοβίκειο και η Αλεξανδρούπολη, πρότεινε ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι δύο σημαντικές τοποθεσίες για αμοιβαία χρήση επιθετικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, δηλώθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν μόνιμα 600 στρατιωτικούς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.