Τα έσπασαν οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους και τους ειδοποίησαν ότι αν κάνουν μαγκιές θα τους διαλύσουν;



Τα έσπασαν οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους και τους ειδοποίησαν ότι αν κάνουν… μαγκιές θα τους διαλύσουν, αφού τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας στην περιοχή.

Λίγο φαίνεται πως κράτησε το ισραηλοτουρκικό φλερτ, αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι Τούρκοι πυροβόλησαν τα… πόδια τους, κάνοντας στην Κωνσταντινούπολη συναντήσεις με αξιωματούχους της Χαμάς και των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ναύαρχο ε.α. οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν πως σταματούν κάθε συζήτηση με τους Τούρκους, ενώ και η Αίγυπτος υπογράμμισε το ίδιο (σ.σ. λόγω αντίστοιχων συναντήσεων με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους).

Ο Έλληνας ναύαρχος ε.α. χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικές» τις δύο ασκήσεις που έκαναν φέτος οι Ισραηλινοί στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Στην Κύπρο το Ισραήλ έστειλε 14.000 στρατιώτες για εκπαίδευση, «στέλνοντας το μήνυμα στην Τουρκία, κοτάξτε, είμαστε εδώ δίπλα στους Κυπρίους, μην διανοηθείτε να κάνετε το παραμικρό», υπογράμμισε ο Γιαννης Εγκολφόπουλος.

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος υπογραμμισε την ελληνοϊσραηλινή άσκηση με τον εν πτήσει ανεφοδιασμο των ισραηλινών αεροσκαφών «που θα ξεκινούν από το Ισραήλ, θα φτάνουν εδώ και θα συνεπιχειρούν, λέγοντας στην Τουρκία, “ακούστε κάτι, μην διανοηθείτε, εμείς είμαστε με το πλευρό των Ελλήνων”».