Ελληνοτουρκικά: Κάνει το άσπρο – μαύρο ο Ακάρ για την αποστρατικοποίηση των νησιών!Αλλαγή τακτικής από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ - Τι λέει τώρα για τα νησιά του Αιγαίου.

Ελληνοτουρκικά: Δεν σταματά τις προκλήσεις η Άγκυρα! Μετά τη νέα επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και Ευρώπης και την είδηση πως Τούρκοι τρώνε τους τοίχους της Αγίας Σοφίας, τώρα τη… σκυτάλη παίρνει ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας έδωσε ένα… σημάδι αλλαγής ρητορικής σε ό,τι αφορά τα νησιά, σε συνέντευξή του στην αμιγώς φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet.

«Στην Ελλάδα, κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ‘τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας’. Τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων. Αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά» δήλωσε.

«Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε εμείς που λέμε ας κάτσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους για να μιλήσουν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, να λύσουμε τα προβλήματα» συμπλήρωσε.

«Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά, μην εφαρμόζετε τα 10 μίλια στον εναέριο χώρο για να μιλήσουμε!» λέει με άλλα λόγια ο Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, πριν 15 μέρες ο υπουργός Άμυνας είχε πει στην ίδια εφημερίδα ότι δεν ισχύουν οι συνθήκες για τα νησιά.

Mετά τα μηνύματα όμως από τις ΗΠΑ, και άλλες δυτικές χώρες, φαίνεται να μην θέτει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών λόγω «στρατιωτικοποίησης».