Η τρομακτική δύναμη πυρός που σταθμεύει στη Σούδα



Έξι Σαουδαραβικά F-15 προσγειώθηκαν πριν από λίγες ώρες στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα για συνεκπαίδευση με ελληνικά F-16. Και ιδού τι συμβαίνει τούτες τις ημέρες στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Σταθμεύει εκεί ότι το πιο σύγχρονο μπορεί να επιδείξει η Πολεμική Αεροπορία, ήτοι μαχητικά αεροσκάφη με τρομακτική δύναμη πυρός και με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα. Γιατί πέραν των Σαουδαραβικών F-15, σταθμεύουν και τα αμερικανικά F-22 (το αόρατο μαχητικό που οι Αμερικάνοι δεν το παραχωρούν καν στους συμμάχους τους), το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις στην Κύπρο (ακόμα και στα κατεχόμενα εκνευρίζοντας τους Τούρκους), στην Ιορδανία και στο Ισραήλ. Στη Σούδα σταθμεύουν τα 4 F-16 Viper και τα F-16 block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακόμα δύο εκσυγχρονισμένα αμερικανικά C-130 (που μετέχουν ασκήσεις με τα ελληνικά C-130 για την αποφυγή των ραντάρ) και πριν από λίγες εβδομάδες είχαν σταθμεύσει στη Σούδα και τα αμερικανικά F-35, ενώ στη θάλασσα της Σούδας βρισκόταν αμερικανικό αεροπλανοφόρο με τα F-18.

 Αυτή η συνεργασία με την Σαουδική Αραβία έχει συνέχεια, αφού την προσεχή εβδομάδα ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία, προσκεκλημένος του Σαουδάραβα αρχηγού. Μαζί με τον στρατηγό Φλώρο θα πετάξουν στην Σαουδική Αραβία και ελληνικά F-16. Έτσι θα σημειωθούν δύο ασκήσεις συνεκπαίδευσης με τους Σαουδάραβες. Μια στην Κρήτη και μια στη Σαουδική Αραβία.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης