Ακραία πρόκληση των Τούρκων: «Κρατούμενος» επί έξι ώρες ο Απόστολος ΤζιτζικώσταςMετά από τουλάχιστον έξι ώρες που βρισκόταν «κρατούμενος» στη γειτονική χώρα, ο κ. Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής

Δεν έχει προηγούμενο η νέα πρόκληση της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την είσοδό του στη χώρα, χωρίς ωστόσο να του εξηγήσουν ποτέ τον λόγο.

Το χρονικό της ακραίας πρόκλησης
Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στη Σμύρνη περίπου στις 11.30 σήμερα το πρωί προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο κ. Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα, ωστόσο σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από τουλάχιστον έξι ώρες που βρισκόταν «κρατούμενος» στη γειτονική χώρα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Μέχρι στιγμής ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το εν λόγω γεγονός, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όργανο μετά την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο), όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου
Ο περιφερειάρχης μετέβη στη Σμύρνη το πρωί του Σαββάτου με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου.

Η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της Μεσογείου.

Αποτελείται από 80 μέλη και 2 παρατηρητές από 43 χώρες της ΕΕ και της Μεσογείου. Σαράντα μέλη της Συνέλευσης ορίζονται από τους μεσογειακούς εταίρους και σαράντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της ARLEM είναι εκλεγμένοι υπάλληλοι περιφερειακών ή τοπικών αρχών.

ΠΗΓΗ:in.gr