Ισραηλινή ειδικός: Καταστροφή για την Τουρκία αν επιχειρήσει επίθεση στην Ελλάδα



Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν ότι και να λένε οι ξένοι ένα “τρομερό χαστούκι” στην Άγκυρα σε κάθε σενάριο πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης

Ενώ υπερφορτώνεται ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας στοχοποιώντας σταθερά πλέον το Αιγαίο και αλλοιώνοντας την πραγματικότητα με σκοπό τη συκοφαντία της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα, Ισραηλινή ειδικός αναφέρεται στο σενάριο αυτό με συγκεκριμένο τρόπο, αφήνοντας πολλές υπόνοιες για το τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι όλο αυτό το διάστημα.

Η Dana Levi αναφέρει ότι “οποιεσδήποτε τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο κατά της Ελλάδας (μέλος της ΕΕ και ΝΑΤΟ), δεδομένου του μικρότερου, αλλά ισχυρού ελληνικού στρατού, είναι πιθανό να επιτύχουν μια βραχυπρόθεσμη τακτική επιτυχία, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όμως θα μετατραπούν σε καταστροφή για την Άγκυρα, επιδεινώνοντας την κατάσταση (ουκρανικό σενάριο).

Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η τουρκική οικονομία είναι υπερβολικά ανοιχτή και μη ισορροπημένη όσον αφορά τη δομή εισαγωγών/εξαγωγών, πολύ πιο ευαίσθητη σε κυρώσεις και περιορισμούς από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί δεν θα διστάσουν να απαντήσουν (στην Τουρκία σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα), χτυπώντας με την λογική των εμπορικών και οικονομικών πολέμων, επιδιώκοντας να περιορίσουν την υπερβολικά ανεξάρτητη πολιτική των τελευταίων ετών ( της Τουρκίας).

Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος (ενός ελληνοτουρκικού πολέμου), βάσει αμοιβαίων κινδύνων και συνεπειών, αλλά στο σενάριο υπάρχουν τα θεσμικά όργανα ΗΠΑ, και ΕΕ που ενδιαφέρονται για περαιτέρω αποδυνάμωση και καταστροφή (της Άγκυρας)”, αναφέρει η ίδια με πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε και φυσικά δεν ξέρουμε.

Διεθνής παράγοντας σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης από ξένο ΜΜΕ
Το ξένο πρακτορείο ειδήσεων πάνω στο ίδιο σενάριο μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής κρίσης με αφορμή την Λιβύη αναφέρει:

“Τόσο στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας όσο και στις άτυπες συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων αξιωματούχων και δυτικών συνομιλητών τους, υπάρχει διαρκής η ανησυχία για τουρκική επίθεση στο Αιγαίο.


Όλοι οι ειδικοί και οι Αξιωματούχοι είναι πλέον ασαφείς για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο και είναι έτοιμοι για κάθε σενάριο.


Το ερώτημα είναι: Θα προχωρήσει ο Ερντογάν σε στρατιωτική επίθεση ή απλώς θα συνεχίσει την έντονη ρητορική του προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Τούρκων πολιτών για οποιοδήποτε σενάριο, ο Ερντογάν συνεχίζει να δαιμονοποιεί την Ελλάδα κατηγορώντας την Αθήνα για επιθετική και εχθρική συμπεριφορά με αφορμή την εσωτερική συζήτηση για πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Αφού προηγήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε με πόλεμο ξεκαθαρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει στα ελληνικά χωρικά ύδατα να εκταθούν ούτε ένα μίλι πέρα ​​από τα 6 ναυτικά μίλια, ο Ερντογάν ανέλαβε να διευκρινίσει την «απάντηση» του σχεδίου του με “το θα έρθουμε ένα βράδυ”.


Η Τουρκία θα εισέλθει στις προεδρικές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, οι οποίες θεωρούνται πολύ ευαίσθητες για την εξουσία του Ερντογάν, καθώς η τουρκική οικονομία έχει κακές επιδόσεις, κάτι που θεωρείται το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να απειλήσει το σημερινό κόμμα που διοικεί τη χώρα.


Ως εκ τούτου, διεθνείς ειδικοί υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν μπορεί να υποκινήσει μια εξωτερική σύγκρουση ( με την Ελλάδα) για να ενισχύσει τις θέσεις του στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθιστώντας τους Έλληνες τους πρώτους που κινδυνεύουν”, καταλήγει το ίδιο.

Η εκτίμησή είναι ότι όντως υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος πιθανού μικρής διάρκειας στρατιωτικού επεισοδίου στο Αιγαίο, ειδικά με την σημερινή ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης και των επιστημονικών και στρατιωτικών παραφυάδων της, με καθημερινές τους δηλώσεις στον τουρκικό τύπο.

Ο καταιγισμός δηλώσεων, χαρτών, φωτογραφιών, συνεχών παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου χώρου και υπερπτήσεων στα νησιά μας, των οποίων την κυριαρχία οι Τούρκοι αμφισβητούν, αποτελούν ένα σύνολο ενεργειών με αποχρώσες ενδείξεις για πιθανή στρατιωτική κρίση, ειδικά αυτήν την περίοδο, κατά την οποία έχουν αποχωρήσει οι περισσότεροι τουρίστες από τα μικρασιατικά παράλια.