Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι για την έλλειψη ελληνικών καμικάζι drone και αντιαεροπορικών συστημάτωνO Τούρκος αναλυτής και καθηγητής, Γιουκσέλ Πος «πικάρει» την... Ελλάδα.

Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι για την έλλειψη ελληνικών καμικάζι drone και αντιαεροπορικών συστημάτων αλλάζοντας τα ονόματα των τουρκικών σε ελληνικά.

Οι Τούρκοι νιώθουν… σιγουριά με την τουρκική αμυντική βιομηχανία και την παραγωγή τουρκικών καμικάζι drone και τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Ο λόγος για τα τουρκικά Kargı και Korkut.

Μάλιστα ο Τούρκος αναλυτής και καθηγητής, Γιουκσέλ Πος, για να… «πικάρει» την Ελλάδα για την έλλειψη ελληνικών αντίστοιχων αμυντικών προϊόντων, μετονόμασε σε ποστ του στο λογαριασμό του στο Twitter τα τουρκικά προϊόντα με… ελληνοποιημένα ονόματα.

Τα kamikaze drone έγινε Kargıγιάδης και τα τουρκικά αντιαεροπορικά Korkuτίδης.

«Οι Έλληνες κάνουν ανησυχητικά πράγματα. Στη φωτογραφία είναι το ελληνικό drone καμικάζι Kargıyadis και το όχημα αεράμυνας Korkutides», αναφέρει ο ο Τούρκος αναλυτής και καθηγητής.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει 129,2K Followers.

Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι για την έλλειψη ελληνικών καμικάζι drone και αντιαεροπορικών συστημάτων
Το τουρκικό UAV καμικάζι Kargı αναμένεται να αντικαταστήσει το ισραηλινής κατασκευής Harpy που βρίσκεται ήδη στο απόθεμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Kargı, αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης EFES-2022.

Το KORKUT είναι ένα τουρκικό αυτοπροωθούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο όπλο 35 mm (SPAAG) που αναπτύχθηκε από την Aselsan.


ΠΗΓΗ