Oι Τούρκοι βάζουν πυραύλους αέρος αέρος στα Bayraktar TB2 – Πόση εμβέλεια θα έχουν



Toυρκία: Oι Τούρκοι βάζουν πυραύλους αέρος αέρος στα Bayraktar TB2 και Bayraktar Akıncı, για την καταπολέμηση drones, αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Bayraktar Akıncı «θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς».

Οι πύραυλοι αυτοί θα χρησιμοποιούνται για την καταστροφή διαφόρων ειδών στόχων, συμπεριλαμβανομένων «αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και ακόμη και πυραύλων κρουζ».

Για την καθοδήγηση των πυραύλων στον στόχο, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται τόσο ο προσδιορισμός στόχου από επίγεια ραντάρ όσο και ένα ραντάρ μικρής εμβέλειας ενσωματωμένο στα drone.

«Σύντομα, το Bayraktar TB2 και το Bayraktar Akıncı θα μπορούν να εξοπλιστούν με πυραύλους αέρος-αέρος όχι μόνο για την καταστροφή drones, αλλά και για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών… Δοκιμάζουμε», ανέφερε η επίσημη δήλωση.

«Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι μιλάμε για την ενσωμάτωση του αντιαεροπορικού πυραύλου κρουζ Sungur, ο οποίος είναι ικανός να πλήξει στόχους σε αποστάσεις έως και 8 χιλιομέτρων», σημειώνεται.

Να αναφερθεί πως η τουρκική εταιρεία που προστατεύει τα Bayraktar από τον ηλεκτρονικό πόλεμο λέγεται TUALCOM και έχει έδρα την Άγκυρα.

Τα αnti-Jam GNSS που παράγονται από την TUALCOM χρησιμοποιούνται από τα τουρκικά Bayraktar TB2 και τα AKINCI.

Οι Τούρκοι, στο επίσημο βίντεο για τις δυνατότητες της εταιρείας, δείχνουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και Bayraktar να επιχειρούν προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η ομπρέλα της τουρκικής προστασίας ενάντια στον ηλεκτρονικό πόλεμο πιάνει και ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όπως π.χ. ολόκληρη τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, το Καστελοριζο και το βόρειο τμήμα της Ρόδου.