Πείνα στον τουρκικό στρατό – Τους δίνουν 5.000 ευρώ μέχρι την πρωτοχρονιά για να ανεβεί το ηθικό τουςΠείνα στον τουρκικό στρατό με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δίνει 5.000 ευρώ στους μόνιμους στρατιωτικούς μέχρι την πρωτοχρονιά για να ανεβεί το ηθικό τους.

Η Τουρκία περνά δύσκολα οικονομικά, με τον πληθωρισμό να τρέχει με ρυθμούς Αφρικής και Λατινικής Αμερικής, εξανεμίζοντας την αγοραστική δυνατότητα των Τούρκων.

Λόγω του χαμηλού ηθικού στον τουρκικό στρατό, όπου κάθε μόνιμος παίρνει περί τα 430 ευρώ το μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να ανακοινώσει αύξηση του μισθού, πληρώνοντας μάλιστα προκαταβολικά 5.000 ευρώ για όσους Τούρκους σπεύσουν να καταταγούν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Τούρκοι αναμένουν περί των 120.000 μόνιμων να καταταγούν μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου.

«Βάσει νόμου η αμοιβή της στρατιωτικής θητείας συνυπολογίζεται στο μισθό των 6 ανθυπασπιστών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος μισθός του ένας ανθυπολοχαγού είναι 17 χιλιάδες 500 TL, η καταβληθείσα αμοιβή θα είναι 105 χιλιάδες λίρες μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος της Habertürk, Μπουλέντ Αϊντεμίρ.