Έρχεται ο «θάνατος» των Bayraktar – Πώς θα λειτουργεί το ελληνικό αντί – drone σύστημα στο ΑιγαίοΗ Ελλάδα θωρακίζεται απέναντί στα τουρκικά drones δημιουργώντας ασπίδα στο Αιγαίο, που θα αποτελέσει τον τέλος των Bayraktar.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που οι Τούρκοι κομπάζουν για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους, η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντί τους, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στο ανατολικό Αιγαίο.

Πρόκειται για μια αντι-drone ομπρέλα που ουσιαστικά θα αποτελέσει τον «θάνατο» των τουρκικών Bayraktar, που σκοπό έχει να προστατεύσει και τις ελληνικές έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Στόχος είναι να μπλοκάρουν τις πτήσεις των μη επανδρωμένων σκαφών. Οσον αφορά το πώς θα λειτουργεί, πρόκειται για ένα σύστημα αισθητήρων που θα δημιουργήσει μια ασπίδα, από τον Έβρο μέχρι και όλα τα ακριτικά μας νησιά, έως και το Καστελόριζο.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο σύστημα, ισραηλινής κατασκευής, το οποίο θα εντοπίζει τα τουρκικά drones και θα προκαλεί πολύ ισχυρές παρεμβολές, ώστε ουσιαστικά να τα τυφλώνει και να τα αναγκάζει να προσγειωθούν.