Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα να μην τα βάζει μαζί μας γιατί θα έρθουμε ξαφνικά»



Επέστρεψε στην επιθετική ρητορική ο Τούρκους πρόεδρος

Ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στη ρητορική των ακραίων προκλήσεων, σε δηλώσεις που έκανε στην πόλη Μαρντίν, πριν αναχωρήσει για το Κατέρ, όπου είχε προσκληθεί για να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ερντογάν έκανε ξανά αναφορά στον πύραυλο Ταϊφούν και... δεν ξέχασε να υπενθυμίσει πως οι Τούρκοι «μπορεί να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ!».

«Τι μας λένε; Πως οι τρελοί οι Τούρκοι έρχονται. Ειδικά για τον πύραυλο Ταϊφούν, μας ανακοίνωσαν πως η εμβέλειά του φτάνει στα 560 χιλιόμετρα. Δεν το βρήκαμε αρκετό και είχαμε σχετική συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. 'Ποιά είναι η τελική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε;', ρώτησα. Θα φτάσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό δεν κάνει τους Έλληνες να χοροπηδούν;» είπε αρχικά, σε ιδιαίτερα προκλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος.

Και συνέχισε, ακόμα πιο ακραίος, λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να τα βάζει μαζί μας. Τους είπαμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, και μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν δεν συμμορφωθούν και δεν σταματήσουν να προκαλούν στο Αιγαίο, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Εμείς δεν έχουμε καμία διαμάχη με εσάς στο Αιγαίο».


ΠΗΓΗ