Νέα εξέλιξη: Ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για μια πιθανή τουρκική εισβολή σε περιοχές της ΣυρίαςΤο πρακτορείο Bloomberg σε ανταπόκριση της Zainab Fattah μεταδίδει ότι ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για μια πιθανή τουρκική εισβολή σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να σημαίνει την απελευθέρωση κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους.

Τίτλος της ανταπόκρισης: US ‘Very Concerned’ About Possible Turkish Incursion into Syria – Οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ» για μια πιθανή τουρκική εισβολή σε περιοχές της Συρίας

«Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε αυτή την εισβολή από τους Τούρκους θα ήταν σημαντικό», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Michael E. Kurilla, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του Πενταγώνου.

Δηλωσε ότι μια εισβολή θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα στρατιώτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων να εγκαταλείψουν την σκοπιά τους σε 28 φυλακές που φυλάσσουν κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους.

Η Κεντρική Διοίκηση έχει την ευθύνη για τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία. Ο Kurilla είπε ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στην περιοχή δεν πρέπει να μετριέται με τις (στρατιωτικές) μπότες, αλλά με τη «δύναμη της εταιρικής μας σχέσης».

Αναφέρθηκε στην αυξημένη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων, ειδικά στη θάλασσα, ως ένδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Τουρκία κατά μιας νέας στρατιωτικής εκστρατείας στη Συρία, λέγοντας ότι ορισμένες πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτελέσει απειλή για το αμερικανικό προσωπικό που συνεργάζεται με Σύριους εταίρους.

Το Πεντάγωνο έχει πει ότι μια διασυνοριακή επίθεση από την Τουρκία θα μπορούσε να υπονομεύσει την επιχείρηση των κουρδικών δυνάμεων συμμάχων των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών, μια κορυφαία προτεραιότητα για τις ΗΠΑ στη Συρία.

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Bloomberg – Zainab Fattah – US ‘Very Concerned’ About Possible Turkish Incursion into Syria-hellasjournal.com