Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το μεγαλύτερό λάθος των Τούρκων



Φωτιά στα ελληνοτουρκικά αναμένεται να επιχειρήσει να βάλει το προσεχές διάστημα και πάλι η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες της μεγάλης εκλογικής μάχης στη γειτονική χώρα, τόσο η κυβέρνηση της χώρας θα προσπαθεί να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα που αποτυπώνεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις.

Η Ελλάδα αποτελεί για τον Ερντογάν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στρέψει αλλού τη συζήτηση και δε φαίνεται πως σκοπεύει να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς και από τις δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ που επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο απειλών.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια κακομαθημένη και μαξιμιλιστική θέση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου Μπουράκ Κουντάι μιλώντας σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Haber Global αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει η τουρκική πλευρά έως τώρα.

Ειδικότερα, δήλωσε πως υπάρχει μία εικόνα πως η Τουρκία είναι επιθετική και πως η Τουρκία είναι αυτή που στα καλά καθούμενα προκαλεί θέματα.

Αυτό είναι και το λάθος της αλλά παράλληλα και το μεγαλύτερο όπλο για την Ελλάδα που μπορεί να ισχυριστεί πως είναι αυτή που απειλείται.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η έντονη κριτική προς τον Ερντογάν για κακοδιαχείριση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων και για λάθη που έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την Τουρκία.