Ελληνοτουρκικά: Ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας



Ξεκάθαρη η στόχευση της Τουρκίας - Κλιμακώνεται η ρητορική μίσους από την Άγκυρα.

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει και πάλι η Τουρκία, με την επιθετική ρητορική της Άγκυρας να κλιμακώνεται όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

Τα όσα δήλωσε ο Ερντογάν για τη Θράκη αλλά και η εξοργιστική στάση του Ακάρ αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, ήρθαν να διαδεχθούν οι νέες προκλητικές δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν φρόντισε να διαστρεβλώσει εκ νέου την πραγματικότητα λέγοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Ο ίδιος όμως δεν έμεινε εκεί καθώς τα έβαλε και με τους συμμάχους της Ελλάδας, κατηγορώντας ξεκάθαρα ΗΠΑ και Ευρώπη πως «χαιδέυουν» την Ελλάδα που αποτελεί ένα «κακομαθημένο» παιδί.

Οι κινήσεις των κυβερνώντων της γειτονικής χώρας σε συνδυασμό με τις έρευνες που αναμένεται να κάνει με το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν το προσεχές διάστημα, μαρτυρούν την απόφαση τους να ανεβάσουν κι άλλο τους τόνους.

Με δεδομένο πως ο Ερντογάν απειλείται στις επερχόμενες εκλογές αναζητεί με νύχια και με δόντια τους τρόπους για να διατηρήσει την προεδρία της Τουρκίας και η προκλητική του στάση στις σχέσεις με την Ελλάδα, αποτελεί για τον ίδιο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Έτσι, ειδικοί και αναλυτές, αποκωδικοποιώντας τις κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των ανθρώπων του στη Κυβένρηση, εκτιμούν ότι όσο η κλεψύδρα του χρόνου των εκλογών θα λιγοστεύει τόσο θα κλιμακώνεται η επιθετική ρητορική και το μόνο που μένει να φανεί είναι μέχρι που είναι ικανός να το φτάσει ο Τούρκος πρόεδρος.