ΥΠΕΘΑ: Το ν/σ που έρχεται επιλύει κάποια σημαντικά θέματα των στελεχών ΕΔΜε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη της Κατερίνης, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του ΔΣ.

Ο κ. Υπουργός βρέθηκε στην πόλη της Κατερίνης για να συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.).

Μετά το πέρας της διαδικασίας, κατά τη συνάντησή της με τον κ. Υπουργό, η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας τον συνεχάρη για το ως άνω μνημόνιο, καθόσον ανενεργά στρατόπεδα της περιοχής πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας μετέφερε στον κ. ΥΕΘΑ τις ανησυχίες των εν ενεργεία στρατιωτικών (εκπροσωπώντας τα στελέχη ως μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ.) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι οικογένειές, τα οποία ευελπιστούν ότι  θα επιλύσει του αναμενόμενο νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι η καθυστέρηση του νομοσχεδίου αποδίδεται σε τεχνικά οικονομικά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), ενώ γνώρισε ότι τελικώς εγκρίθηκε το νομοσχέδιο από το (ΥΠΟΙΚ) και την ερχόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί προς διαβούλευση. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το νομοσχέδιο δεν επιλύει όλα τα θέματα, έρχεται όμως, μέσα στο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο και υπό τις επικρατούσες για όλη την κοινωνία συνθήκες, να επιλύσει κάποια σημαντικά εξ αυτών, ανακουφίζοντας όλες τις κατηγορίες.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας γνωστοποίησε στον κ. Υπουργό ότι θα συνεχίσει μέσω των εγγράφων της να αναδεικνύει τα προβλήματα των συναδέλφων, αλλά και ότι προτίθεται να σχολιάσει νομοσχέδιο, αφού τελικός σκοπός και των δύο πλευρών είναι η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών και των οικογενειών τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μαυρίδης Βασίλειος ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)
Ο Γεν. Γραμματέας Γκούσκος Νεκτάριος Ανθλγός (ΥΓ)

ΠΗΓΗ: olympiobima.gr