Αγανάκτηση και οργή στα στελέχη των ΕΔ από την εξαγγελία του κ. ΠρωθυπουργούΑπάντηση στον πρωθυπουργό που υποσχέθηκε 600 ευρώ στα σώματα Ασφαλείας έχοντας ξεχάσει τις υποσχέσεις στους στρατιωτικούς, έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Δημήτρης Μεθενίτης.

Στην δήλωσή του αναφέρει:

Με αγανάκτηση και οργή υποδέχθηκαν τα στελέχη των ΕΔ την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του ΛΣ/Ελ.Ακτ. με 600 ευρώ για κάθε στέλεχος, όταν για τα στελέχη των ΕΔ σχεδόν θριαμβευτικά εξαγγέλθηκε η «πριμοδότηση» με ένα ποσόν της τάξης των 150 ευρώ, με τη γνωστή αλχημεία των ημερών εκτός έδρας.

Προτάσεις

Η ανωτέρω εξαγγελία που ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο διαχωρίζει εμπράκτως για μια ακόμα φορά σε παιδιά και αποπαίδια. Με τα οφειλόμενα δεδουλευμένα να αυξάνονται, την Πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και το προσωπικό να παραπέμπε-ται διαρκώς στα δικαστήρια για να διεκδικεί όσα δικαιούται, δεν νοείται να εξαγγέλλεται ως δήθεν ευεργέτημα η αδικία και η ανισότητα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Η Π.Ο.Ε.Σ. δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, το οποίο, τελικά, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι η Πολιτεία δεν χρειάζεται τόσο πολύ, όσο το χρησιμοποιεί, κάτι που προέκυψε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού.