Ιαπωνία: Κατέρρευσε το μπροστινό σύστημα προσγείωσης σε αμερικανικό F-35BΤο συγκεκριμένο μαχητικό F-35B ανήκει στην 121η μοίρα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
Ένα νέο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στην αεροπορική βάση Kadena στην Ιαπωνία, όταν κατέρρευσε το μπροστινό σύστημα προσγείωσης σε ένα αμερικανικό F-35B.

Το συγκεκριμένο μαχητικό F-35B ανήκει στην 121η μοίρα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους έχει καταγράψει αρκετά ατυχήματα έως σήμερα, είτε με το λογισμικό είτε για αιτίες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Πρώτη φορά πάντως παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης.

Τα ιαπωνικά μέσα κάνουν λόγο και για πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους, πριν την ρυμούλκηση που προκάλεσε την κατάρρευση του μπροστινού τροχού

Το μαχητικό stealth F35 σταμάτησε με τη μύτη του στο οδόστρωμα στην αεροπορική βάση Kadena στην Οκινάουα. Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ εξήγησε ότι «ο τροχός του αεροσκάφους που έκανε προληπτική προσγείωση καταστράφηκε κατά τη ρυμούλκηση».

Σύμφωνα με την 1η Αεροπορική Πτέρυγα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών στην Οκινάουα, γύρω στις 1:40 μ.μ. την 1η Δεκεμβρίου, ένα μαχητικό stealth F35B έκανε προληπτική προσγείωση στην αεροπορική βάση Kadena λόγω υποψίας ηλεκτρικών προβλημάτων.

Μετά από αυτό, κατά τη ρυμούλκηση του αεροσκάφους, ο τροχός κατέρρευσε και η μύτη άγγιξε το έδαφος.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ διερευνά την αιτία του προβλήματος.