Με ταχείς ρυθμούς η ναυπήγηση της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ (F 601)Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Καθώς η “ώρα της κρίσης” πλησιάζει όλο και περισσότερο, για την απόφαση επιλογής του Έλληνα πρωθυπουργού στο πρόγραμμα κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, η ομάδα της Naval Group εντείνει την επικοινωνιακή της εκστρατεία. Θέλοντας να αναδείξει την θετική εικόνα που ασφαλώς εκπέμπει η συνεπής τήρηση των γρήγορων χρόνων ναυπηγήσεως που έχουν ζητηθεί, προβλήθηκε πλέον υλικό από την εξέλιξη του έργου στην πρώτη φρεγάτα FDI HN του ελληνικού προγράμματος.

Η Naval Group ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από την εξέλιξη των εργασιών στην φρεγάτα ΚΙΜΩΝ (F 601) αναφέροντας ότι 7 εβδομάδες μετά την είσοδο του πρώτου συγκροτήματος (block) της ελληνικής φρεγάτας στην ναυπηγική κλίνη, 5 προετοιμασμένα συγκροτήματα βρίσκονται στην γραμμή και τα πρώτα δύο έχουν συγγολληθεί μεταξύ τους! 

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι το προσωπικό των ναυπηγείων εργάζεται σκληρά για να επιτευχθούν οι συμβατικοί χρόνοι. Ήδη έχουν παραδοθεί στο ναυπηγείο οι πετρελαιοκινητήρες, τα συγκροτήματα ισχύος και οι γεννήτριες πετρελαίου και πριν την εκπνοή του έτους θα ξεκινήσει η εγκατάστασή τους.