Μια οφειλόμενη απάντηση στον Ερντογάν για τον πύραυλο Tayfun



Εδώ και καιρό ήθελαν από ελληνικό Πεντάγωνο να δώσουν μια απάντηση στον Ερντογάν που καμάρωνε ότι ο πύραυλός του Tayfun, μπορεί να κτυπήσει την Αθήνα, που μπορεί να φθάσει τα 1.000 χλμ., αλλά οι επιτελείς  δεν την έδιναν επειδή δεν ήθελαν να κλιμακώσουν η ένταση.

Αλλά τώρα τελευταίως ο Τούρκος Πρόεδρος το παράκανε, συνεχώς αναφέρεται στο Tayfun και στην εμβέλειά του, λέγοντας ότι δήθεν με αυτόν τρομοκρατεί τους Έλληνες ή ότι κάνει τους Έλληνες να τρελαίνονται. Έτσι ήρθε η στιγμή να λάβει  τις πρέπουσες απαντήσεις:

Πρώτον: ανώτατη στρατιωτική πηγή που γνωρίζει πλήρως τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων του απαντά; «Έχουμε τη βούληση, τα μέσα και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε τον Tayfun, ή οποιονδήποτε άλλο τουρκικό πύραυλο, πολύ πιο γρήγορα αυτός επιλέξει τον στόχο του».

Δεύτερον: Ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησε: : «Η ελληνική αεράμυνα είναι ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτή η αεράμυνα συνεχώς ανανεώνεται».

Χθες το βράδυ , σε μια συγκινητική τελετή η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στο έθνος.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ