Ρωσία: Έρχονται «μεγάλες αλλαγές» στις ένοπλες δυνάμεις μέχρι το 2026



Ενισχύονται οι πυραυλικές δυνατότητες σε στρατό, ναυτικό και αεροπορία

Θα ενισχυθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ναυτικών, αεροπορικών και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Μόσχας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε «μεγάλες αλλαγές» στις ένοπλες δυνάμεις την επόμενη τριετία,  υποσχόμενη να αναδιαμορφώσει τη στρατιωτική της δομή μετά από μήνες αποτυχιών στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Την ανακοίνωσε έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πέρα από διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ναυτικών, αεροπορικών και στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεών του.

«Μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατό να διασφαλιστεί η στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατευθούν νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Επίσης, ο Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μονίμων στο ρωσικό στρατό, στο 1,5 εκατ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο «πόλεμος μέσω αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία κατέστησε απαραίτητες τις αλλαγές. Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση, η οποία στέλνει όλο και πιο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις.

Ναυτεμπορική