Άρχισαν τα όργανα σε Γερμανία και Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα κηρύξουν παράνομο τον Ερντογάν αν νικήσει στις εκλογές;



Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί για επιπτώσεις στην χώρα από τις τουρκικές εκλογές - Στην Ελλάδα τι γίνεται;

Άσχημες εξελίξεις βλέπουν εκεί στο Βερολίνο από τις επικείμενες τουρκικές εκλογές που θα επηρεάσουν ΕΕ, Μέση Ανατολή, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, Thomas Haldenwang, δήλωσε ότι οι προσεχείς εκλογές του 2023 στην Τουρκία θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στη Γερμανία.

Αυτό μεταφράζεται στους 4 εκατομμύρια Τούρκους που ζουν στην χώρα, οι οποίοι σαφώς και επηρεάζουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ ο κίνδυνος ταραχών σε συνδυασμό με την παρουσία χιλιάδων Κούρδων στην χώρα αποτελεί εκρηκτικό μίγμα.

Οι Γερμανοί τουλάχιστον βλέπουν “επιπτώσεις” από τις διπλές (προεδρικές και βουλευτικές) εκλογές στην Τουρκία με την Ελλάδα όμως τι γίνεται;

Η χώρα μας είναι αυτή που έχει επιπτώσεις ακόμα από την τουρκική προεκλογική περίοδο, με το κύμα προκλήσεων Τούρκων αξιωματούχων και του Ερντογάν που μας απειλεί καθημερινά.

Δεν σταματά η τουρκική προπαγάνδα και ο υβριδικός πόλεμος  με τίποτα και οι “ γείτονες” επιδίδονται σε ωμές προκλήσεις αδιαφορώντας για την ειρήνη στην περιοχή, αλά και για την ίδια της συμμαχία, δείγμα των προθέσεων τους.


Σχέδιο εξ Αμερικής “βλέπουν” τουρκικά ΜΜΕ που ομοιάζει με την στάση κατά του Μαδούρο..

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, “στόχος της Αμερικής είναι να κηρύξει τον Πρόεδρο Ερντογάν παράνομο μετά τις Προεδρικές εκλογές. Σημειώστε αυτές τις λέξεις εδώ. Θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που έκαναν στον Μαδούρο”.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της αμερικανικής διπλωματίας και των τεχνοκρατών στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι μέσα σε αυτά, η συνεργασία με το καθεστώς Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί παίζοντας “ καθυστερήσεις” εδώ και μεγάλο διάστημα, αναμένουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών ,τις οποίες όμως, το κόμμα του Τούρκου προέδρου που ηγείται της χώρας έχει ήδη νοθεύσει, μετά την καταδίκη από δικαστήριο του Ιμάμογλου και την φυλάκιση/εκδίωξη των Κούρδων βουλευτών.

Το επόμενο στάδιο στην χώρα θα είναι η βία και η ευρεία νοθεία που θα κρατήσει το καθεστώς του ΑΚΡ στην εξουσία  πάση θυσία.

Τότε το δίλημμα σε ΕΕ και ΗΠΑ θα είναι πραγματικά τεράστιο  και πιθανότατα η συνταγή “Μαδούρο” να είναι η μόνη ενδεδειγμένη, διανθισμένη με πορείες, διαμαρτυρίες και χάος.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της πολιτικής θα δώσει στον έτσι και αλλιώς ανεξέλεγκτο Τούρκο πρόεδρο, την ευκαιρία να “επιτεθεί”, ακόμα και στην Ελλάδα, για να δημιουργήσει ρήγμα στο ΝΑΤΟ.

Δύσκολη εξίσωση οι τουρκικές εκλογές και ακόμα πιο δύσκολη η παραμονή στην εξουσία του καθεστώτος Ερντογάν και της Τουρκίας που αποτελεί μια χώρα που παράγει βία, πολέμους, γενοκτονίες και επιθετικότητα μόνο και τίποτε άλλο.