Κύπρος: Απαντά στον Ερντογάν και τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους «μέσω» Ισραήλ;Κύπρος: Έρχεται απάντηση στον Ερντογάν και τους τουρκικούς βαλλιστικούς πυραύλους από το Ισραήλ μέσω του συστήματος Spyder του οποίου συζητά την αγορά η Λευκωσία;

Σε μία κίνηση… ματ προχώρησαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι φέρνουν τα πάνω κάτω με το σύστημα anti-drone Spyder για το οποίο ενδιαφέρεται η Κύπρος.

Η ισραηλινή Rafael ανακοίνωσε με… πάσα επισημότητα ότι το σύστημα αεράμυνας Spyder θα είναι πλέον ενισχυμένο με την εξελιγμένη ικανότητα Counter-TBM (κατά τακτικών βαλλιστικών πυραύλων).

«Η εισαγωγή αυτής της δυνατότητας είναι προϊόν του προγράμματος Counter-TBM Spyder της Rafael, το οποίο προέκυψε μετά από έρευνα και ανάλυση των διδαγμάτων από πρόσφατες και συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις που περιλαμβάνουν εκτεταμένη χρήση τακτικών βαλλιστικών πυραύλων», σημειώνεται.

«Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι ο ηγέτης μας σε διεθνείς πωλήσεις – Spyder – έχει ενισχυθεί με ικανότητα τακτικής άμυνας βαλλιστικών πυραύλων. Αυτή η εξαιρετικά σημαντική λειτουργία Counter-TBM θα προσφέρεται ως επιλογή στην εργαλειοθήκη του Spyder. Σύμφωνα με το εξατομικευμένο παράδειγμα λύσεων του Spyder, αυτή η δυνατότητα θα προσφερθεί ως οικονομική επιλογή στους πολύτιμους πελάτες μας με αντίστοιχες επείγουσες επιχειρησιακές ανάγκες», δηλωσε ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Συστημάτων Αεροπορικής & Πυραυλικής Άμυνας της εταιρείας, Πίνι Γιάνγκμαν, σημειώνει το armyrecognition.com.

Το σύστημα αεράμυνας Spyder είναι το μόνο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας που έχει ενσωματωθεί στη διάταξη αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Nα σημειωθεί πως για το σύστημα αεράμυνας Spyder ενδιαφέρεται η Κύπρος ενώ το Iron Dome προκρίνεται για την Ελλάδα.