Οκτάι κατά Φλώρου και νέες απειλές: Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα - Θα έρθουμε μια νύχταΝέες κορώνες κατά της Ελλάδας από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν. Μετά τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τη σκυτάλη πήρε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, «προειδοποιώντας» την Αθήνα, ότι η Άγκυρα εννοεί τις απειλές της και δεν αποτελούν «λόγια του αέρα»

Ανήμερα των Θεοφανείων, ο Οκτάι εξέφρασε την οργή του για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγο Κωνσταντίνο Φλώρο με αφορμή την επίσκεψή του σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Διεμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει και πως δεν λέει λόγια του αέρα.

Η «οργή» του Οκτάι αφορά φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σελίδα του στο Facebook, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε στρατιωτικές μονάδες στη Ρόδο, Ψέριμο, Καλόλημνο και Ψαρά στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ''θα έρθουμε ξαφνικά'', αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου με αφορμή τη στήριξη που δέχθηκε για την δικαστική δίωξή του από τον δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Πρόσφατα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: ''Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ"», είπε ο Οκτάι.

«Είναι ξεκάθαρη η ''αδελφοσύνη'' μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του», τόνισε ο Οκτάι.