Σοκαρισμένα τα τουρκικά ΜΜΕ με τις αποκαλύψεις του Δένδια: ''Οπλισμένα F-16 των ΗΑΕ είχαν προσγειωθεί στα Χανιά''



Παράλληλα τα Τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται και ότι η Τουρκία θα έχει σημαντικό πρόβλημα

Για ακόμη μια μέρα, φαίνεται πως τα τουρκικά ΜΜΕ, ''κατάπιαν την γλώσσα τους''. Καθώς, αναφέρονται στον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσγειώθηκαν στα Χανιά, όταν το Ούρουτς Ρέις βγήκε στο Αιγαίο για να κάνει έρευνες.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, το Haber Global ανέφερε σε ρεπορτάζ του:

«Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έκανε μια δήλωση σχετικά με την κρίση του Ουρούτς Ρέις του 2020 που είχε φέρει την Ελλάδα και την Τουρκίας στα πρόθυρα του πολέμου. Δήλωσε πως τότε είχαν προσγειωθεί τα οπλισμένα μαχητικά F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κρήτη. O Δένδιας ο οποίος δήλωσε πως δεν φοβάται την Τουρκία τόνισε πως σύντομα η Ελλάδα θα αποκτήσει και την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο».

Η Τουρκία θα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα
Παράλληλα τα Τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται και ότι η Τουρκία θα έχει σημαντικό πρόβλημα.

«H κατάσταση στο Αιγαίο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν και μια στρατιωτική διάσταση διότι απο τη μια πλευρά υπάρχει το αίτημα της Τουρκίας για F-16 και απο την άλλη το αίτημα της Ελλάδας για τα F-35» αναφέρει παρουσιάστρια του Haberturk.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Ναΐμ Μπαμπουρόγλου τονίζει σε τηλεοπτική ανάλυσή του ότι: «όταν θα φτάνουμε το 2030 θα υπάρχει μια Ελλάδα που θα διαθέτει και F-35 . Όπως η Ελλάδα θα διαθέτει και τα μαχητικά Rafale 4.5 γενιάς καθώς ξέρετε τα F-35 είναι της γενιάς. Επίσης η Ελλάδα θα διαθέτει και F-16 με εξελιγμένα  συστήματα. Όλα αυτά μέχρι το 2030. Το χειρότερο σενάριο για την Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα προβλέπει πως η Τουρκία δεν θα έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τα F-16, δεν θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα του εθνικού μαχητικού και να μην έχει βρει λύση και απάντηση στα Rafale που είναι 4.5 γενιάς».

Βέτο του Ερντογάν στη Σουηδία για το ΝΑΤΟ
Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος με χθεσινές δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι πλέον η Τουρκία δεν στηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, γεγονός που αναμένεται να φέρει αντιδράσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τους άλλους συμμάχους

«Να κουβαλάμε τον Ερντογάν στην πλάτη και να του γλείφουμε τα παπούτσια»

Τέλος, αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση τούρκου βουλευτή, ο οποίος τόνισε ότι «εμείς με αυτό το μικρό μυαλό μας, συγγνώμη κιόλας, επιχειρούμε να προδώσουμε τον ηγέτη μας. Εμείς τον αδελφό μας Ταγίπ, όχι να τον προδώσουμε, θα πρέπει να τον κουβαλάμε στην πλάτη μας. Να του γλείφουμε τα παπούτσια».

Φυσικά η δήλωση αυτή σχολιάστηκε με χλευαστικό τρόπο από τα τουρκικά ΜΜΕ.