Φορτώθηκε νέα παρτίδα Marder 1A3 για την Ελλάδα




Φορτώθηκε σήμερα και ξεκίνησε η αποστολή από την Γερμανία, μιας ακόμη παρτίδας Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 με προορισμό την Ελλάδα.

Η νέα παρτίδα περιλαμβάνει 4 οχήματα τα οποία είναι έτοιμα εδώ και αρκετές ημέρες αλλά ανέμεναν την διευθέτηση των διαδικασιών μεταφοράς και η άφιξή τους αναμένεται σε μερικές ημέρες. Την επομένη εβδομάδα θα ακολουθήσουν άλλα 2 Marder 1A3, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός που θα διαθέτει στην δύναμή του το 645 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, να ανέρχεται σε 20.

Τα υπόλοιπα 20 από τα 40 οχήματα που προβλέπεται να παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός βάσει της συμφωνίας Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ, θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

Όπως έχει δηλώσει επισήμως η Rheinmetall, στην κατοχή της ευρίσκοντο 140 Marder 1A3 εκ των οποίων 40 έχει συμφωνηθεί από την γερμανική κυβέρνηση να παραχωρηθούν στην Ελλάδα και 40 στην Ουκρανία, πλήρως επισκευασμένα και άνευ κόστους. 

Γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν στο παρελθόν ότι το κόστος των εργασιών που πραγματοποιούνται σε κάθε όχημα, κυμαίνεται μεταξύ 850.000 και 1 εκατ. €, αναλόγως της καταστάσεως στην οποία βρίσκεται. Τα υπόλοιπα 60 οχήματα έχουν δεσμευτεί από την εταιρεία για την Ελλάδα, ως μέρος των παροχών που θα προσφερθούν στην περίπτωση αναθέσεως συμβάσεως προμήθειας 205 ΤΟΜΑ KF41 Lynx.

ΠΗΓΗ-  Σάββας Δ. Βλάσσης